Цвијановић: Нови објекат доказ снаге и одговорности

18.10.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да је данас свечано отворени нови објекат у Бањалуци, у који су смјештане Полицијска станица Лауш, те просторије мјесних заједница Лауш 1 и 2, доказ снаге и одговорности републичких и локалних власти за рјешавање проблема грађана.

Цвијановић је нагласила да је ово један од стотину пројеката, реализованих на подручју Бањалуке, који показује равномјеран приступ свим грађанима, без обзира у којем дијелу града живе.

  • Задовољство ми је што смо у прилици да отворимо овај значајан објекат и покажемо да смо у стању да реализујемо пројекте заједно, кроз сарадњу локалне заједнице и Владе Републике Српске, у овом случају Министарства унутрашњих послова, које на овај начин добија адекватан простор и претпоставке за бољи рад припадника МУП-а – рекла је Цвијановић након обиласка новоотвореног објекта.

Према њеним ријечима, бољи услови за рад Полицијске станице значе бољи ангажман на цијелој територији Републике Српске у функцији безбједности свих грађана.

  • С друге стране, административни центар ће изаћи у сусрет потребама наших становника, којих је овдје заиста много и који сада могу да рјешавају све своје проблеме на једном мјесту, у модерном објекту – поручила је Цвијановић.

Срећна сам што смо овај пројекат иницирали док сам била предсједник Владе. Свечано отварање двонамјенског објекта на Лаушу, у којем ће бити смјештена Полицијска станица и канцеларије мјесних заједница Лауш један и Лауш два.

Она је додала да је ово један од пројеката који је промијенио слику овог дијела града и обезбиједио далеко већу функционалност него раније.

  • Поздрављам напоре локалне администрације, предвођене градоначелником, јер су кроз сарадњу са нашим грађанима, дефинисали шта су најважније потребе, а онда направили аранжман са Владом Републике Српске и реализовали пројекте – навела је Цвијановић.

Она је истакла да је поносна на оно што Бањалука данас показује као главни град, али и на чињеницу да су сви други градови и општине Српске загледани у Бањалуку и сваки успјех Бањалуке посматрају као свој и цијеле Републике.

  • Наставићемо да развијамо Бањалуку и зато су нам потребне одговорне институције и власти и јако добра сарадња републичких и локалних власти – поручила је предсједница Српске.

Архива