Цвијановић: Српска и Србија заједно – никада на штету других

15.09.2020 Актуелно

Да вјечно живе Република Српска и Србија, и празнују и да отворено погледају све оно што их чека у будућности, поручила је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић након што је изасланик предсједника Србије Александар Вулин уручио реплике ратних застава испред Палате Републике поводом Дана српског јединства.

Ове заставе се налазе у срцу нашег народа, наших грађана, нагласила је предсједница Српске

. – Тако и почињемо ову манифестацију, јер ово је велики догађај за Српску и Србију, али никада на штету других. Сигурни смо у подршку коју смо имали и имаћемо у будућности. Радујемо се будућим успјесима – истакла је Цвијановић.

Она је захвалила властима Србије на уручењу 130 реплика војних застава, које ће послужити приликом обиљежавања важних датума за Српску. – Важно је да поштујемо оно што је битно у нашој историји, да знамо што је наша традиција и идентитет – а то су јединство, слобода и застава који нас идентификују – рекла је Цвијановић.

Изасланик предсједника Србије Александар Вулин уручио је поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе предсједници Републике Српске реплике ратних застава испред Палате Републике.

Вулин је заставе уручио у присуству српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и премијера Српске Радована Вишковића.

Цвијановић и Вулин су у присуству српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и премијера Српске Радована Вишковића претходно у Палати Републике разговарали поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Архива