Цвијановић: Крајишник је човјек који је имао храброст и визију

15.09.2020 Актуелно

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом смрт Момчила Крајишника, првог предсједника Народне скупштине Републике Српске, упутила је телеграм саучешћа породици Крајишник и Асоцијацији „Ствараоци Републике Српске“ .

– Са жаљењем сам примила тужну вијест о смрти Момчила Крајишника који је, нажалост, изгубио битку са опаким вирусом. Момчило Крајишник остаће упамћен као човјек који је имао храброст и визију да у најтежим тренуцима за српски народ, заједно са осталим, доноси тешке и историјске одлуке које су значиле опстанак нашег народа у БиХ – рекла је Цвијановић.

Оснивањем Скупштине српског народа у БиХ, касније Народне скупштине, каже, Момчило Крајишник, заједно са члановима првог сазива парламента, стварао је историју Републике Српске, на чему ће му Република Српска и српски народ бити вјечно захвални. – Поштована породице Крајишник, саосјећајући у болу који вас је задесио, у име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа – наводи се у телеграму саучешћа предсједнице Цвијановић.

Архива