Ковачевић: Додик нема потребу да руши БиХ, јер ће је срушити СДА

26.08.2020 Актуелно

Ковачевић је истакао да лидер СНСД-а Милорад Додик нема апсолутну никакву потребу да са, како у СДА то јадно кажу, својом „шаком јада“ ради било шта на рушењу БиХ јер ће тај посао сасвим сигурно завршити СДА.

– Не знам на кога су тачно мислили када су рекли „шака јада“. Да ли су, можда, мислили на грађане 50 одсто територије земље коју они, наводно, толико воле и у коју се толико заклињу. Или су, можда, мислили на гласове Милорада Додика којих има дупло више него гласова њихова два члана Предсједништва заједно – рекао је Ковачевић.

Можда су мислили, навео је Ковачевић, на СНСД који, осим што ужива највеће повјерење грађана Републике Српске, тренутно има и члана Предсједништва и предсједавајућег Савјета министара и предсједавајуће оба дома парламента земље коју они, наводно, толико воле и у њу се толико заклињу или су, можда, мислили на 10 милиона Срба који живе на овом простору.

– Какво је њихово виђење БиХ најбоље показује и то да су сада почели и ритуално одсијецање глава невиних Срба, а које су према њиховим директним налогом починили најстрашнији злочинци и терористи које је овај свијет запамтио, почели називати одбраном БиХ. Сасвим јадно – нагласио је Ковачевић.

Он је додао да је очигледно да је виђење СДА такво да су сви други у БиХ грозни и злочинци, а да су ето једино они дивни и жртве.

– Такве празне приче нека причају тамо гдје их се нешто пита. У Републици Српској их се, срећом, не пита баш ништа – нагласио је Ковачевић.

Из СДА је јуче саопштено да Додик мора знати да, „када Караџић и Младић са свом армадом ЈНА нису успјели уништити БиХ, неће ни он са својом шаком јада, а једино што ће му се сигурно десити ако покуша тако нешто јесте да ће поломити зубе и завршити на сметљишту историје“.

Архива