СНСД у Брчком на изборе иде у коалицији са Демосом

27.08.2020 Актуелно

Којић је на конференцији за новинаре рекао да је СНСД отворен за сарадњу са другим српским политичким странкама у дистрикту у циљу стварања што јачег јединства Срба у тој локалној заједници.

Он је истакао да СНСД има побједничку листу, истичући да се странци прије мјесец дана придружио и угледни брчански бизнисмен Миодраг Буквић, који је на избороној листи СНСД-а, а у странку је дошао након што је напустио СДС.

Носилац СНСД-ове листе у Брчком Синиша Милић, захвалио је Демосу на препознавању потребе о заједничком дјеловању на простору дистрикта, јер, како је рекао, на тај начин су обје странке показале да су им општи интереси испред страначких.

Милић сматра да би требало радити на стварању што ширег постизборног савеза између политичких програма који су у стању да обезбиједе стабилност и сигурност држављана Републике Српске на овом простору, не занемарујућу потребу сарадње са осталим политичким партнерима који дјелују на простору дистрикта Брчко.

Милић је напоменуо да је листа СНСД-а ојачана са још неколико истакнутих појединаца из дистрикта, међу којима је и угледни хирург Драган Нинковић, који је одликован орденом „Крст милосрђа“ за допринос у развоју здравствених услуга и лијечењу пацијената.

– Листа ће, за разлику од прошле, имати и представника националне мањине. Сви кандидати ће својим професионалним и политичким ангажманом допринијети да ова листа оствари најбољи изборни резултат до сада – додао је Милић.

Предсједник брчанског Демоса Радослав Суботић рекао је да је ступање у коалицију са СНСД-ом најбољи потез обје странке у овом моменту, јер заједно могу да остваре добар изборни резултат.

Брчански СНСД ће на листи имати 31 кандидата, док ће Демос имати три.

Архива