СНСД: У 20 општина кандидати за начелнике млађи од 35 година

22.08.2020 Актуелно

Након додјеле диплома трећој генерацији полазника СНСД-ове Школе нових лидера, Додик је навео да је ово тренутак када долази значајног подмалађивање СНСД-а.

– Ово је трећа генерација полазника СНСД-ове Школе нових лидера, која на почетку окупља око 100 полазника, да би их завршном дијелу било око 30 до 35. Вечерас имамо 34 полазника из Републике Српске и Федерације БиХ, међу којима је 11 кандидата за одборнике у локалним скупштинама – рекао је Додик новинарима у Лакташима.

Додик је нагласио да су то млади људи, активисти СНСД-а, који показују склоности и потребе за учењем у политици и који се спремају за политички рад.

– Као што се дешавало и претходних година, ми очекујемо да значајан број полазника Школе нових лидера буду активни у политици. Поручили смо им да остану упорни и изграде свој политички став, али да није довољно бити индивидуа и да морају бити дио организације која има снагу да проводе политику – навео је Додик.

Према његовим ријечима, СНСД је посљедњих 20 година носио одговорност за Републику Српску.

– Сматрамо да смо то добро и успјешно радили, да смо сачували основне контуре, да смо уставни поредак одбранили од напада политичког Сарајева и међународне заједнице, да смо сачували економију и социјални статус друштва на високом нивоу, у оквиру датих околности и то је оно што ми уносимо као свој капитал у ово предизборно вријеме – поручио је Додик.

Предсједник СНСД-а је истакао да нема успјешне заједнице без лидера.

– Обично се под лидером мисли на капацитет највиших државника, али ако немате лидера у локалној заједници ни та локална заједница неће имати успјеха. Важно је да се лидерство гради на начин да се схвати да је то водство, креирање и упорно остваривање циљева, које сте зацртали ви, ваша партија и организација – рекао је Додик.

Предсједник Младих социјалдемократа Денис Шулић, који је и потпредсједник Народне скупштине, истакао је да његов, али и примјер младих људи широм Српске, показује да је СНСД политичка партија која даје простора младима.

– Све политичке партије говоре како дају простора младима, али то не видимо у пракси и на терену. Млади унутар СНСД-а знају да је ово партија која им даје простор и млади знају то да искористе – напоменуо је Шулић.

Он је изразио увјерење да ће млади кандидати за начелнике широм Српске бити и изабрани. Најбољи полазник ове генерације Школе нових лидера је студент из Костајнице Маја Николић, која је са 21 годину и најмлађи кандидат за одборника у Скупштини општине.

Она је рекла да је јој је ово било одлично искуство, са доста модула из којих је учила нешто ново, те да су им предавања држали најбољи политичари СНСД-а.

Архива