Станари добили обданиште; Отварању присуствовао Додик

18.08.2020 Актуелно

Обишао је и градилиште регионалног пута према Теслићу – највеће инвестиције у Станарима, чија вриједност је 6,5 милиона марака.

У општини Станари изграђено је прво обданиште. Биће у саставу ОШ „Десанка Максимовић“, а моћи ће да прими 50 малишана.

– Овај објекат има двије просторије за боравак дјеце, кухињу и просторију за боравак васпитача, предност му је што се налази у склопу школе, зато што овдје имамо стручне сараднике, сопствени систем гријања, могућност да користимо уређено двориште, спортску салу и слично – нагласио је Александар Ристић, директор ОШ „Десанка Максимовић“ Станари.

Пројекат изградње обданишта и вишенамјенског амфитетра финансирала је локална заједница.

– 200.000 КМ је уложено овдје за овај објекат са амфитеатром који ће служити не само за школу, него и за локалну заједницу – поручио је Душан Панић, начелник општине Станари.

Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, нагласио је да ће школа бити завршена у року.

– Видим да ова школа већ је реконструисала кров, столарију, још преостаје фасада, то ће бити завршено у оквиру пројекта енергетске ефикасности – нагласио је Додик.

У Станарима се реализују и други инфраструктурни пројекти, а највећи, изградња регионалног пута Станари-Теслић, вриједан је око 6,5 милиона марака.

– Општина Станари финансијски учествује са милион и по КМ, и 400.000 за експропријацију кад је у питању земљиште – додао је Панић.

Додик је рекао да ће бити изграђено и око пет километара приступног пута којим ће Станари бити прикључени на аутопут „9. јануар“.

– То је доказ да су Станари једна перспективна општина и да овдје се рјешавају питања, постоји начелник који са својим тимом, послаником, директорима рјешава све проблеме који су на дневном реду. Увијек смо водили рачуна о Станарима, и тако ће бити и даље – нагласио је Додик.

Архива