Породични гигант Мљекара „Пађени“ имаће подршку институција

19.08.2020 Актуелно

– Ово је један породични гигант. Они су добар примјер како се све може уз садејство са локалном и републичком влашћу – рекао је Додик новинарима након састанка са власником Мљекаре „Пађени“ Ненадом Вукоје.

Додик је напоменуо да ова мљекара запошљава 153 радника и да има око 1.000 коопераната. Додик, који је и лидер СНСД-а, рекао је да сама чињеница да је Вукоје кандидат за начелника општине Билећа говори о томе да његова одговорност није само за његову копманију него и за цијелу општину Билећа. Вукоје је рекао да му ова посјета много значи и да је то подстрек за нове пројекте.

– Разговарали смо о проблемимам са којима се суочавамо због епидемије вируса корона и другим стварима, али и о подстицајима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, те о начину како још унаприједити производњу – рекао је Вукоје.

Он је истакао да је ова мљекара увијек имала подршку Владе Републике Српске и вјерује да ће тако бити и убудуће.

– Спреман је пројекат према којем ће се на подручје које покрива ова мљекара испоручити око 200 музних грла вриједности 1.050.000 КМ, од чега Министартво учествује са око 500.000 КМ – рекао је Вукоје.

Коментаришући своју кандидатуру за начелника општине Билећа, Вукоје је рекао да очекује сигурну побједу.

– Сигурно побјеђујем јер се у животу никада нисам такмичио да не побиједим – поручио је Вукоје.

Архива