Додик: Пуна подршка пројекту изградње пута Тедин Хан-Криж

18.08.2020 Вијести

Додик је најавио да ће, по оканчању радова, ова дионица по квалитету бити у рангу магистралног пута, јер ће асфалт бити ширине око шест метара са двије банкине од по једног метра.

Он је указао на економски значај ове дионице пута за локално становништво и његов додатни развој, те изразио наду да ће проблема у вези са имовинско-правним односима бити што мање и да ће људи имати разумијевања.

Обраћајући се присутнима, Додик је рекао да је у општину Станари уложено више милиона марака.

– Желим да вам се захвалим за повјерење које имате у Републику, општину и начелника који је успјешно са мном и Владом Републике Српске сарађивао у претходном периоду – рекао је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Он очекује да ће грађани на предстојећим локалним изборима препознати досадашњи рад начелника општине Душана Панића, указујући да само синергија локалног и републичког нивоа може довести до развоја.

Додик је навео као примјер Добој у који се, захваљујући синергији два нивоа власти, до сада слило 700.000.000 КМ инвестиција.

Он је подсјетио да је у Станарима изграђена Термоелетрана захваљујући и напорима Владе Српске и њених институција, те потврдио да ће ова локална заједница бити прикључена на ауто-пут, што ће је учинити довољно примамљивом за инвестиције.

Додик је претходно присуствовао отварању вртића у склопу Основне школе „Десанка Максимовић“ у Станарима. Он је похвалио напоре начелника Панића и његовог тима с обзиром да је ова предшколска установа изграђена средствима из локалног буџета.

– Увијек смо водили рачуна о Станарима. Треба истаћи да смо са руководством Добоја прије неколико мјесеци ријешили питања разграничења и финансијских обавеза – рекао је Додик.

Он каже да су Станари добар примјер гдје постоји воља, жеља и агилан локални тим са начелником који хоће да рјешава проблеме.

Начелник општине Станари Душан Панић и вршилац дужности директора предузећа Путеви Републике Српске“Ненад Нешић потписали су у октобру прошле године уговор о заједничком улагању у реконструкцију дионице регионалног пута Тедин Хан-Криж предрачунске вриједности 6.561.870 КМ.

Архива