Додик присуствује обиљежавању крсну славе Добоја

19.08.2020 Актуелно

Додик је рекао да је објекат Владичанског дома реконструисан средствима Владе Српске и града Добоја од 500.000 КМ са циљем да буде мјесто окупљања ради очувања српског идентитета.

Након освештања Владичанског двора услиједило је премијерно приказивање документарног филма о овом објекту, а након тога и ломљење славског колача.

Епископ Фотије јутрос је, уз саслужење свештенства архијерејског намјесништва добојског, у Цркви Светих апостола Петра и Павла у Добоју служио свету архијерејску литургију поводом славе града Преображења Господњег.

Литургији су присуствовали представници локалне управе у ограниченом броју усљед превентивних мјера због вируса корона.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да је програм обиљежавања крсне славе града прилагођен препорукама и мјерама Републичког штаба за ванредне ситуације.

Јеринић је рекао да српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, присуством обиљежавању славе града, показује да је уз Добој и његове грађане.

У 20.30 часова предвиђен је концерт градског Српског-црквеног пјевачког друштва Богољубље, који ће бити одржан у порти Саборног спомен храма Рођења Пресвете Богородице.

Архива