Додик: Потребна већа дисциплина, епидемиолошка ситуација озбиљна

04.08.2020 Актуелно

Додик је рекао да и земље које успијевају да се изборе са епидемијом немају никакве друге мјере од ових које се примјењују и у Републици Српској, али да имају већу дисциплину у њиховом спровођењу.

– Ми нећемо уводити неке нове мјере уколико то заиста не буде драматично потребно и покушаћемо да апелима и указивањима обезбиједимо њихово поштовање – рекао је Додик новинарима у Бијељини након састанка са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем.

Додик је указао да нема земље на свијету која већ не осјећа значајне губитке које је причинила пандемија вируса корона, а озбиљне губитке има и Република Српска.

– За сада имамо покривене очекиване губитке са становишта извора које смо обезбиједили путем Међунарофног монетарног фонда, па и европских фондова, и вјерујемо да ћемо моћи брзо да уђемо у фазу опоравка – рекао је Додик и додао да је захвалан здравственом особљу које је уложило велике напоре у борби против вируса која већ превише дуго траје.

Он је истакао да је Бијељина у првој фази имала одличну борбу против вируса корона, а сада је у другој фази и треба да се избори са тим.

– Мислим да успјех у борби против вируса корона само може бити заједнички, јер вирус се не преноси сам, него га преносе људи. Ако они имају свијест о томе, ми ћемо се изборити са вирусом, а ако немају мораћемо даље да се боримо – истакао је Додик.

Архива