Додик: Мигранти немају шта да траже у Српској

27.08.2020 Актуелно

– Нисмо ми довели мигранте овдје, па ни тамо. Они ће се поново вратити тамо и неће бити у Српској. Можемо се играти тога кола колико год хоће – рекао је Додик у Угљевику.

Додик је напоменуо да је на данашњој сједници Предсједништва БиХ одлучено да треба предузети битне мјере у вези са мигрнатима, враћати их у земље одакле долазе.

Он је навео да је из Пакистана највећи број миграната, а рачуна се да их званично има 10.000, од којих 7.000 на простору Унско-санског кантона у Федерацији БиХ.

– Мислили смо да су мигранти из Сирије, из тих кризних подручја, а највећи број је из Пакистана, Авганистана, па и из Марока – навео је Додик.

Осврћући се на изјаву министра безбједности у Савјету министара Селме Цикотића да су мигранти добродошли у БиХ зато што троше, Додик је рекао да за Републику Српску нису добродошли зато што троше и да их због тога Српска благонаклоно предаје ФБиХ.

Додик је подсјетио да је прије шест мјесеци постојао озбиљан проблем када су мигранти нападали људе у Српској и пљачкали њихове куће.

– Донијели смо одлуку према којој свака евиденција мигранта на територији Српске значи ангажман полиције и његово пребацивање уколико жели у Сарајево или Унско-сански кантон – навео је Додик.

Он је поновио да на простору Републике Српске неће бити сабирних центара и да ће Српска наставити са том политиком.

– Ако они нама врате пет аутобуса, наравно могу доћи до ентитетске линије. Нек шетају, ми ћемо их спријечити и ствари говоре да ће се они окренути назад, тако да само џаба троше гориво за аутобусе – рекао је Додик.

Архива