Цвијановић: Српска и Србија опредијељене за сарадњу из обостраног интереса

25.08.2020 Актуелно

– Задовољна сам чињеницом да у посљедњих неколико година имамо можда и најбоље односе у историји Српске и Србије. Велика захвалност од наших институција и народа иде према предсједнику Србије Александру Вучићу, према Влади и институцијама Србије јер су се увијек стављали и стављају на располагање Српској и нашим потребама – рекла је Цвијановић новинарима у Шамцу.

Она је истакла да ће тако остати и у будућности јер је то једино рјешење и за Српску и за Србију, те да је сваки међусобни разговор увијек добар и конструктиван са политичким разумјевањем, али и да носи реализацију важних пројеката.

Цвијановић је оцијенила да је угодно знати да Република Српска има Србију за партнера, Србију којој може да се обрати, која ће помоћи у рјешавању проблема и да има Србију која ће водити рачуна о Српској и која има такву формално-правну обавезу као потписник и гарант Дејтонског споразума, али и на основу Споразума о специјалним паралелним везама које су проистекле из Дејтонског споразума.

Према њеним ријечима, многи су љубоморни на оно што Српска има са Србијом, међу којима су и они из Сарајева, првенствено СДА, јер су ускраћени за такав искрен, поштен, пријатељски и братски „линк“.

– Све што су они имали као подршку била је само калкулантска прича неких да би се остварили неки шири политички циљеви и позиционирале неке политике које су можда глобалне, али често се преламају на локалном терену, али оно што имамо са Србијом то нема нико – закључила је Цвијановић која ће се сутра заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и премијером Српске Радованом Вишковићем у Београду састати са предсједником и премијерком Србије Александром Вучићем и Аном Брнабић.

Архива