Вучић: Поносан сам што сам у Бањалуци

23.07.2020 Актуелно

– Управо данас уплаћено је 540.000 евра за школе и домове здравља у Шипову и Мркоњићу Граду, као и за Петровачки духовни центар, а учествоваћемо и на прављењу Спомен дома на Петровачкој цести. Нисмо то могли 25 година да направимо. Сада можемо, не само што имамо више новца, већ зато што желимо да преузмемо одговорност – истакао је Вучић.

Он је нагласио да је јединство српског народа увијек било на високом нивоу.

– Ко то љепше пјева и пише од Ћопића, Кочића, Селимовића, Андрића,….а ни један од тих људи није рођен у матици Србији. Али, да ли су они мањи Срби од оних који јесу тамо рођени ? То је та љубав која постоји између Србина из Бањалуке и Србина из Београда, између Србина из Пирота и Србина из Љубиња – објаснио је Вучић.

Он је додао да је у Српску стигло још 10.000 тестова за вирус корона, а ако буде било потребно, да ће Србија послати још тестова.

Предсједник Србије Александар Вучић приликом данашње посјете Бањалуци уручио је кључеве 15 санитетских возила, укупне вриједност 1,4 милиона КМ, које је донирала Србија за домове здравља у локалним заједницама у Републици Српској. Санитетска возила добили су домови здравља у Источном Старом Граду, Фочи, Чајничу, Петрову, Броду, Билећи, Костајници, Гацку, Рибнику, Градишци, Козарској Дубици, Новом Граду, Теслићу, Калиновику и Кнежеву.

Вучић је кључеве возила уручио испред Универзитетског клиничког центра директорима домова здравља који су добили донације.

Архива