СНСД и ДЕМОС на изборе са заједничким кандидатом за начелника Шамца

08.07.2020 Актуелно

Све би, каже, требало да буде јасније у наредна три дана, за када су најављени нови разговори сребреничких политичких првака.

А како је данас договорено, СНСД и ДЕМОС у Шамцу ће имати заједничког кандидата за начеленика општине.

Додик је на састанку са представницима сребреничког одбора СНСД-а рекао да коалиција, окупљена око ове странке, подржава кандидатуру Младена Грујичића за још један мандат.

Истовремено истиче да је најважније да се све српске странке окупе око једног имена и најављује додатне међустраначке разговоре.

– Али смо свјесни да је због укупне поларизације у Сребреници веома важно да се сви српски гласачи окупе око једног приједлога као што је то урадила и бошњачка страна, свјесни да само један каднидат има какву-такву шансу – изјавио је Додик.

Додик каже вјерује у договор о јединству, упркос томе што су СДС и неки поједници истакли своје кандидатуре, што је супротно закључцима партијских вођа, усаглашеним код предсједнице Републике.

Слично о Сребреници размишља и предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић. Тај став је саопштио након састанка, на којем су његова странка и СНСД договорили заједнички наступ у Шамцу.

– Гдје смо се договорили да ДЕМОС и СНСД имају заједничког кандидата. Биће то представник СНСД-а и видјећемо да то што прије завршимо – рекао је Чубриловић.

Предсједник СНСД-а изразио је задовољство што је њихов Ведран Ђурђевић добио подршку ДЕМОС-а.

– Наредних дана ће се окупити и остали чланови коалиције, па ћемо промовисати нашег заједничког кандидата за начелника општине Шамац – рекао је Додик. Ђурђевићеву кандидатуру ће, како је речено, подржати већи број странака.

Архива