Додик: Сребреница – један од политичких приоритета

08.07.2020 Актуелно

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да Младена Грујичића, кандидата ове политичке партије на предстојећим локалним изборима за начелника општине Сребреница, подржавају све политичке партије које су на нивоу Републике Српске у коалицији са СНСД-ом и да је ова општина један од политичких приоритет.

– Циљ нам је да имамо једног кандидата за начелника општине Сребреница, иако је очегледно да су СДС и неки појединци већ изразили кандидатуре, што компликује ситуацију – рекао је Додик новинарима након састанка са представницима Општинског одбора СНСД-а Сребреница.

Он је истакао да је Грујичић, као начелник општине Сребреница у претходне четири године, урадио квалитетан посао на развоју ове локалне заједнице и да је зато на предстојећим локалним изборима добар кандидат за начелника.

– У том погеду треба обавити разговоре са свим партнерима, а не само коалиционим. Свјесни смо да је због укупне поларизације у Сребреници веома важно да сви српски гласови буду окупљени око заједничког кандидата, као што је урадила бошњачка страна – нагласио је лидер СНСД-а. Према његовим ријечима, у наредна три дана биће обављени разговори на локалном нивоу.

– Изненађујуће је да је СДС, који је био на консултацијама код предсједника Републике Српске на коме је договорено да у наредних седам дана обавимо састанке на локалном нивоу да би прецизирали како ћемо се заједнички кретати у изборној процедури у Сребреници, мимо овога предочио свог кандидата. Без обзира на то, учинићемо све што је могуће да обезбиједимо побједу нашег кандидата – истакао је Додик.

Архива