Додик: Вучићева посјета најзначајнија за Српску

22.07.2020 Актуелно

– Србија помаже свуда гдје год се помоћ затражи, као што је помогла Горажду и неким другим мјестима у Федерацији – истакао је Додик.

Додик је најавио да ће Република Српска добити 15 кола хитне помоћи коју Влада Србије донира домовима здравља у Републици Српској.

– То је за нас у Републици Српској веома важно у овом тренутку ковида и пандемије. Разговарамо и о реализацији до сада пружене помоћи Србије за изградњу објеката широм Републике Српске – рекао је Додик новинарима у Сарајеву.

Он је најавио да ће се разговарати и о политичким и економским питањима.

– Вучић је предсједник Србије, а Србија је наша матична земља – констатовао је Додик и додао да се изузетно радује Вучићевој посјети.

На новинарско питање да ли Предсједништво БиХ планира званично да позове Вучића, Додик је истакао да је Предсједцништво то учинило и да су се око тога ствари искомпликовале.

– Сматрам да би сада било дегутантно да се то учини након понашања министра иностраних послова која повлачи амбасадора без икаквог усаглашавања у Предсједништву. Након квалификација о Србији које су изречене, сада очекивати да овдје дође предсједник Србије, сматрам да није добро и не бих подржао нешто тако – рекао је Додик.

Архива