Додик: Важно политичко јединство о заједничком кандидату за начелника општине

26.07.2020 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик захвалио је учесницима данашњег састанка у Сребреници и страначким лидерима што су показали одговорност и политичко јединство према националном питању на овим просторима и сагласили се о заједничког кандидата из СНСД-а иако су и друге партије имале своје приједлоге.

– Имајући у виду разне манипулације о догађајима на крају ратног сукоба које су наносиле штету српском народу веома је важно да овдје покажемо политичко јединство и да се окупимо око једног српског кандидата за начелника за локалне изборе због специфичности ове локалне заједнице и начина како се он бира – рекао је Додик.

Он је подсјетио да су све политичке партије на локалном и републичком нивоу потписале споразум да се пружи подршка заједничком српском кандидату за начелника, те додао да ће се потписати коалиција за подршку заједничком кандидату за начелника, али да ће политичке партије самостално изаћи са одборничким листама. Постигнут је договор да се сходно изборном резултату конституише и локална власт у овој општини.

Додик је захвалио свим учесницима овог састанка и рекао да сви вјерују у изборну побједу заједничког српског кандидата за начелника.

Грујичић, актуелни начелник, захвалио је за указано повјерење и оцијенио да је ово историјски тренутак за Сребреницу и додао како вјерује у нову изборну побједу. Указао је и да је свјестан пропуста и недостатака које је правио у претходном периоду и које ће са стеченим искуством сигурно исправити.

– Научио сам много на грешкама, увидио проблеме и недостаке које ћемо исправити у наредном преиоду – рекао је Грујичић.

Архива