Додик: Србија да инсистира на свом суверенитету

26.07.2020 Актуелно

Додик је рекао да је предсједник Србије Александар Вучић поновио више пута рекао да неће прихватити независност Косова, као и да двије велике силе као што су Русија и Кина неће прихватити никакво одвајање јер се залажу за поштовање међународног права.

Додик је истакао да је је Вучић поставио један нови приступ о Косову да се не може отети дио територије од једне суверене земље, те да положај Србије на међународном плану никада није био јачи.

– Увјерен сам да Србија треба да инститира на свом суверенитету – рекао је Додик за телевизију Пинк.

Када је ријеч о томе о припајању Српске Србији, Додик је навео како то није једноставно, али је поновио ако неко дође у позицију да Косово прогласи независно, зашто се онда на Српску не би примјењивала иста правила.

О албанској пјевачици Дуа Липи која је на „Твитеру“ објавила мапу Велике Албаније, Додик је рекао како се из свијета забаве покушавају да додворити политичарима.

О односима Републике Српске са Србијом, Додик је поновио да су добри, као и са Русијом, те је додао да Српске жели да има такве односе са другима државама у окружењима, али и унутар у БиХ.

У контексту појединих навода у медијима да су у недавне антивладине у протесте у Србији умијешани Руси, Додик је указао на лажне вијести које се пласирају.

Архива