Додик: Протести у Србији иду на руку само њеним непријатељима

08.07.2020 Актуелно

Додик је позвао све учеснике синоћњих дешавања на разум, поручивши да улица није мјесто гдје се рјешавају било какви проблеми, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Све проблеме, ако постоје, треба рјешавати у институцијама, демократским путем, а не насиљем и рушењем сопственог града и имовине. Насиље нико не воли и то је оно што је најмање потребно Србији у овом тренутку – истакао је Додик.

Он је оцијенио да све политичке снаге у Србији треба да се се окупе и заједно боре против пандемије вируса корона, а свако „дешавање“ улице смањује ту могућност и угрожава позицију Србије, њену снагу и моћ посебно у преговорачким процесима са Приштином који јој предстоје.

Српски члан Предсједништва БиХ подсјетио је да је пандемија вируса корона захватила цијели свијет, а не само Србију, те да све земље уводе мјере у зависности од епидемиолошке ситуације.

– Није Србија увела ригорозне мјере из хира већ само са једним циљем – сузбијања ширења вируса корона и заштите здравља грађана. С тога то није и не може бити разлог за било какве нереде. За све постоји мјесто да се проблеми изнесу и ријеше, а то су институције државе – нагласио је Додик.

Архива