Додик: По питању НАТО-а дио БиХ се понаша поданички

06.07.2020 Актуелно

– Ако неко утиче у БиХ – утичу земље са Запада, ЕУ, САД и друге. То говори о БиХ, а не о Русији или САД. Један дио БиХ се понаша поданички и није способан да артикулише на прави начин дијалог у оквиру БиХ и одређене интересе – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик сматра да је став Русије коректан, јер је питање НАТО-а ствар БиХ.

– Ми смо исто тако рекли да о томе одлучује и Република Српска. Постоји одређена програмска сарадња са НАТО-ом и то није спорно, али одлука о томе да се иде на пут ка чланству не постоји нити постоји одлука о чланству БиХ у НАТО-у. То су потврдили сви они који су у јавном дијалогу били присутни претходних дана, међу којима је члан Предсједништва Жељко Комшић – навео је Додик.

Према његовим ријечима, Република Српска је донијела своју одлуку.

– Ми нисмо за пут у НАТО и чланство у НАТО-у. То је консензус свих политичких партија у Републици Српској, биле оне власт или опозиција – истакао је Додик.

Коментаришући резултате избора у Хрватској, Додик је изразио је увјерење да ће Хрватска успјети да направи стабилну владу предвођену Андрејем Планковићем.

– Вјерујем да ће се у Хрватској престати са ширењем процеса који су везани за подржавање усташког режима и да ћемо у том погледу имати све мање проблема – поручио је Додик. 

Архива