Додик: Ниво БиХ није доносио адекватне мјере да би олакшао посљедице епидемије

07.07.2020 Актуелно

Додик је истакао да је веома расположен да учествује у свим дискусијама, попут данашњег округлог стола о теми „Како одржати пословање у отежаним условима изазваним вирусом корона?“ како би се дошло до најбољих рјешења, а једно од њих јесте промјена стопе обавезне резерве Централне банке БиХ, с циљем обезбјеђивања квалитетног ноца који би могао да буде усмјерен у привредне активности.

Додик је истакао да економији у окружењу, прије свега у ЕУ, стоји на располагању низ механизама који они масовно копристе да би помогли живот и реалну привереду и при томе, без покрића, штампају новац, али то је нешто што не може дуго да траје.

– Оно што сада код нас отежава проблеме, јесте да смо ушли у услове дефлације, што значи да имамо ниже цијене робе, а већу потражњу, што може довести до акумулације робе и до проблема њеног ускладиштења – рекао је он.

Српски члан Предсједништва БиХ је на отварању округлог стола „Како одржати пословање у отежаним условима изазваним вирусом корона?“ на Јахорини упозорио да долазе још тежа времена у погледу пословања и санирања економских штета, те да треба сачувати економију и свако радно мјесто.

– Мислим да је свима јасно колико су огромне посљедице епидемије вируса корона и зато је веома важно да одржимо дијалог између различитих фактора у друштву, прије свега између Владе Републике Српске и цијеле пословне заједнице, са којима сви заједно треба да будемо усмјерени да сачувамо нашу економију и свако радно мјесто – поручио је Додик.

Архива