Додик: Нема закона о ВСТС-у док се не ријеши његов статус

07.07.2020 Актуелно

– Добро је да се неке ствари откоче, али у јавности, одређеним спекулативним каналима пробијају се приче о томе како ће доћи до усвајања некаквог закона о ВСТС-у. Неће доћи до усвајања закона док се не ријеши цјеловито питање и статус ВСТС-а – тврди Додик.

Према његовим ријечима, тај закон мора бити прецизиран у складу са Уставом и мора се дефинисати комплетан правосудни систем.

– Ми инсистирамо десет година на томе и никакве козметичке промјене закона о ВСТС-у неће се десити“, поручио је лидер СНСД-а.

Он је оцијенио да је неприхватљиво да те промјене предлажу међународни субјекти и да то објашњавају чињеницом да изабране радне групе нису успјеле да припреме те приједлоге.

То је, констатовао је он, мијешање у унутрашње ствари БиХ.

– Не желимо да се, без комплетног договора два ентитета и три конститутивна народа, уђе у процес измјена закона о јавним набавкама све док се тај договор не обезбиједи.

То је предвиђено Уставом и тако мора да буде – рекао је новинарима Додик.

Према његовим ријечима, БиХ има накарадан систем и у јавним набавкама и у правосуђу, али он не може да се мијења „само да би задовољили неке странце који би написали извјештај да су нешто постигли и урадили, а нису ништа ријешили“.

– Или ће реформе бити цјеловите или нећемо гласати – поручио је Додик.

Архива