Додик: Богданић добар избор за кандидата за начелника општине Теслић

12.07.2020 Актуелно

Додик је истакао да СНСД у Теслићу има стабилан одбор и да је близу изборне побједе.

– Чекају нас важни пројекти који можемо радити само у контакту између локалне власти и републичке – рекао је Додик новинарима у Теслићу, гдје је присуствовао сједници Општинског одбора СНСД-а.

Као будуће пројекте у овој локалној заједници, Додик је најавио изградњу обилазнице која ће, истакао је, бити завршена наредне године, као и комуникацијску повезаност на ауто-пут у виду брзе цесте, те топлификацију.

– Све су то пројекти који вриједе више десетина милиона марака и не могу бити урађени са ресурсима ове општине, него морају да привуку и друге – изјавио је Додик.

Он је истакао да актуелно општинско руководство никада није затражило да се наведени пројекти и реализују без обзира што је од грађана Теслића чуо да су они важни за општину због чега сматра важном добру конекцију локалне и републичке власти.

Према његовим ријечима, са позиције локалних начелника не могу се водити глобалне политике.

– СНСД излази с образом на ове изборе. Учинили смо све да и овај град, у оваквим околностима, има свој развој и мјесто, и у том погледу смо подржали најважније пројекте, а један од таквих је бања /Здравствено туристички центар Бања Врућица/ -нагласио је Додик.

Он је позвао коалиционе партнере са републичког нивоа да подрже Богданића.

– Ми ћемо поштовати сваку њихову одлуку осим да буду директно или индиректно у подршци кандидатима из опозиције. Свако онај ко са нивоа Републике Срспке да подршку СДС-у или ПДП-у мора да рачуна да ће сви њихови кадрови те општине изгубити своје позиције и то смо већ почели рјешавати у Приједору. То није никаква освета већ принципијелно понашање – поручио је Додик.

Члан Извршног комитета СНСД-а Зоран Тегелтија рекао је да да већ годину дана надгледа рад теслићког одбора и поручио да он мора мало промијенити начин комуникације са грађанима када су у питању локални избори.

– Сваке опште изборе овдје побиједи СНСД, а у неким нашим односима унутрашњим и односима са коалиционим партнерима направимо неку грешку због чега обично изгубимо – изјавио је Тегелтија и поручио да ће се то промијенити.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Драган Богданић захвалио је за указано повјерење општинског одбора, као и предсједника СНСД-а МИлорада Додика, потпредсједника Жељке Цвијановић и члана Извршног комитета странке Зорана Тегелтије како би се коначно у овој локалној заједници промијенио привредни амбијент на боље.

Архива