Цвијановић: Очекујемо добре изборне резултате

03.07.2020 Актуелно

– СНСД је, када говоримо о предстојећим локалним изборима, јасно изразио став. Прво смо рекли да нисмо сагласни са начином избора чланова Централне изборне комисије БиХ, као ни са манипулацијама које се односе на датум избора који је и даље нејасан – рекла је новинарима Цвијановић.

Она је истакла да је схваћено да, поред овога, постоје и нека друга ограничења која су објективне природе од тога како ће бити организовани избори до спровођења одређених активности. – Свака партија, као и СНСД, води рачуна о изборним роковима и начином како су постављени – додала је Цвијановић.

Коментаришући одлуку Уставног суда БиХ који се прогласио ненадлежним за оцјену уставности одлуке ЦИК-а БиХ о одгађању локалних избора, Цвијановић је рекла да је захтјев за оцјену уставности упућен на разматрање у други суд и да очекује да тај суд суди у складу са правом, а не политком и спекулацијама.

– Јасни су наши закони и Устав, као и када се шта треба одржати – каже Цвијановићева. Локални избори у БиХ, првобитно планирани за 4. октобар, одгођени су за 15. новембар ове године.

Архива