Вишковић: Коридор живота најславнија битка Војске Републике Српске

20.06.2020 Актуелно

– Обиљежавањем овог датума присјећамо се наших хероја, славних генерала и војника, који су дали живот за Републику Српску и борили се за српска огњишта. Жртва коју су они поднијели, не смије никада бити заборављена – нагласио је премијер Вишковић. Он је подсјетио да је главни повод акције Коридор живота била смрт 12 беба у бањалучком породилишту због недостатка кисеоника.

– У тим моментима буди се јунаштво и пркос наших славних војника, јер жеља за животом и слободом је увијек била водиља српског народа – истакао је Вишковић.

Предсједник Владе је нагласио да је храброст српских војника тада исписала историју српског народа, а операција Коридор живота остала је забиљежена као једна од славних побједа јер је била кључна за опстанак српског народа и темељ Републике Српске.

– Коридор живота се засигурно сврстава у једну од најчаснијих спрских војних побједа, јер без ове битке, не би било ни наше Републике Српске. Дужност свих нас је да никада не заборавимо најбоље и најхрабрије, јер због њих ми данас стојимо поносно и слободно – поручио је Вишковић.

На Дугој Њиви код Модриче сутра ће бити обиљежено 28 година од пробоја „Коридора живота“ чиме је послије 42 дана прекинута копнено-ваздушна блокада западног дијела Републике Српске и Републике Српске Крајине са око 1,5 милиона становника и омогућена веза са матицом Србијом.

Архива