Ковачевић: Шаровић нема смисао за хумор, али редовно испада смијешан

05.06.2020 Актуелно

Ковачевић је рекао да „Мирко Шаровић раније није испољавао смисао за хумор, али то никако не значи да као и сада и раније није испадао смијешан“.

Реагујући на изјаву Шаровића да би власти у Републици Српској сигурно одговарало одгађање избора, јер су, како каже, пали на испиту у вријеме ванредног стања и епидемије вируса корона, Ковачевић је оцијенио да је очигледно да је Мирко Шаровић свјестан да СДС и ПДП немају апсолутно никакве шансе на предстојећим локалним изборима, да ће на њима поново да доживе дебакл, а да ће СНСД остварити историјску побједу.

– СНСД ће на предстојећим локалним изборима, за које је у потпуности спреман и за које очекује да ће бити одржани у законом предвиђеном року, остварити историјски резултат из једног једноставног разлога, јер је СНСД у протеклом периоду у свим локалним заједницама у којима је био на власти остварио запажене резултате и реализовао бројне развојне инфраструктурне пројекте – нагласио је Ковачевић.

Он је поручио да је СНСД у потпуности спреман да чистог образа изађе пред грађане и поново тражи њихово повјерење да наставе заједно даље да развијају локалне заједнице и Републику Српску.

– Све што је Мирко Шаровић данас рекао је неистина и обична лаж. Влада Републике Српске и власт у Републици Српској, у току ванредног стања и пандемије вируса корона, понашале су се на максимално одоговоран начин. Све мјере које су донесене биле су апсолутно опрадане и сви потези који су урађени били су апсолутно оправдани и у искључивом интересу њених грађана, али и наше привреде – нагласио је портпарол СНСД-а.

Навео је да свугдје у свијету опозиција критикује власт и то је потпуно нормално и разумљиво, али свугдје у свијету опозиција ради са намјером да живот у њиховом друштву и њиховим земљама буде бољи.

– Само у Републици Српској опозиција не критикује власт, већ сопствени народ само зато што не вјерују у све те њихове лажи и инсинуације и одбија да им укаже повјерење. Ми смо у поптпуности свјесни да ће народ и даље повјерење давати СНСД-у и да ћемо заједно са нашим народом наставити да развијамао све наше локалне заједнице и нашу Републику Српску – поручио је Ковачевић.

Архива