Шулић: СНСД проводи системску и организовану смјену генерација на свим нивоима

10.06.2020 Актуелно

– У нашим страначким органима, у Влади Републике Српске, Народној скупштини, локалним управама је много младих људи којима је СНСД пружио прилику да ураде најбоље за своју заједницу и Републику Српску. СНСД проводи суштинску смјену генерација, без велике медијске приче и помпе, а то ће доказати и локални избори на којима ће кандидати за одборнике СНСД-а, који су млађи од 30 година, освојити минимално 100 одборничких мандата. Сваки од тих мандата ће унијети нову енергију у рад локалних парламената и биће не само глас младих већ и јасан нови глас свих грађана њихових градова и општина – истакао је Шулић.

Он је истакао да је ово минимални очекивани резултат анализе која је направљена након обиласка свих општинских одбора Младих социјалдемократа.

– У претходне двије седмице одржани су састанци са руководствима већине општинских организација. На овим састанцима смо анализирали претходно урађено, дефинисали план рада за наредни период и поставили изборне циљеве. Млади социјалдемократи као подмладак СНСД су носиоци изборних и других активности у странци, и спремни смо за изборну побједу – нагласио је Шулић у изјави за Срну.

Он је рекао да СНСД-у исто одговара када би избори били одржани сутра или за неколико мјесеци, јер је СНСД поставио јасан циљ, а то је побједа у свим општинама у којима тренутно врше власт, уз јасне побједе у већини оних у којима немају начелнике и градоначелнике.

– Наши кандидати не излазе на изборе због функција, већ због тога што знају да је воља грађана провођење програма СНСД-а.

Наш циљ је што јача Република Српска, у којој ће јака и стабилна бити свака општина и град. Циљ нам је да све општине и градови у Републици Српској имају ниво запослености какав има Дервента, урбани развој попут оног у Бањалуци, перспективе Градишке и Прњавора, отвореност Требиња и да у свакој проведемо све оно добро што су наши начелници и градоначелници до сада показали – закључио је Шулић, који је и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске.

Архива