Млијекопродукт“ значајна компанија за Републику Српску

10.06.2020 Актуелно

Након састанка са руководством компаније „Млијекопродукт“, Вишковић је оцијенио да је можда, послије здравственог сектора, сектор прераде млијека изузетно осјетљив на саму пандемију и корона вирус.

– У протекла три мјесеца неколико сам пута телефонски разговарао са дирекотором компаније, интересујући се каква је ситуација са снабдијевањем, производњом и здрављем радника. Желим да захвалим менаџменту јер су предузимали све заштитне мјере и ниједан обољели није се појавио у производњи. То је и те како значајно јер су на такве појаве купци веома осјетљиви – изјавио је Вишковић новинарима.

Он је нагласио да је „Млијекопродукт“ више него добра компанија са 377 запослених и једна међу ријетким у Републици Српској која је и за вријеме пандемије вируса корона повећала број запослених, а не смањивала.

– Изузетно је важно за Републику Српску, за мене као предсједника Влада и за цијелу Владу, да имају више од 1.700 коопераната широм Републике Српске, уредно измирују своје обавезе, да су ти кооперанти задовољни, да је добра поизводња и добар пласман производа, те да послују у саставу групације “Имлек“ која је регионално тржишно најбоље позиционирана у овој бранши – рекао је Вишковић.

Он је нагласио да је данас дошао у посјету компанији „Млијекопродукт“ у Козарској Дубици да би се и лично захвалио људима који руководе овом компанијом и њиховом доприносу за развој Републике Српске, очување запослености и за уредну исплату свих обавеза према Републици Српској.

– Наше ресорно министарство и Влада Републике Српске заједно са „Млијекопродуктом“ учествује и код исплате премија за млијеко и у суфинансирању набавке опреме и објеката и тако помаже пољопривредну производњу у Републици Српској. Резултати су видљиви и виде их сви они који желе да виде и реално сагледају ситуацију – рекао је Вишковић.

Он је прецизирао да се, према најновијим информацијама, откуп млијека у Републици Српској из дана у дан повећава, а да Влада преко ресорног министарства мјесец за мјесец исплаћује премије за млијеко.

– Бар у посљедњу годину и више дана нисте могли чути ниједног незадовољног из привреде, а знате да су прије само пар година вијести и дневници почињали са протестима произвођача млијека и да се у неком моменту млијеко просипало и на улицу – подсјетио је Вишковић.

Он је нагласио да тога више нема захваљујући мјерама које је предузела Влада Републике Српске, али и одговорним прерађивачима, који заједно са Владом раде на добробит Републике Српске.

– Ми ћемо учинити све у наредном периоду да скупа развијамо ову браншу и врло брзо ћу посјетити и мљекару „Пађени“ у Билећи – најавио је Вишковић и додао да је Република Српска покривена са два изразито добра прерађивача млијека, којима се на томе и јавно захвалио.

Директор компаније „Млијекопродукт“ Ранкица Марељ изјавила је да је током пандемије вируса корона предузеће имало велику подршку премијера и Владе Републике Српске.

– Премијер нам се више пута обраћао, нудио је помоћ и ми смо то искористили. Наша производња је текла норамално, нисмо имали обољелих људи, а откуп и производња су текли нормално – нагласила је Марељева.

Архива