Тегелтија: Апсолутно нетачна Изетбеговићева изјава, именовања ћу и даље предлагати

10.06.2020 Актуелно

Тегелтија је нагласио да ће, због поштовања процедуре завршетка конкурса и поштовања закона, именовања и даље предлагати.

– Ако се постигне било какав другачији договор о распореду позиција, испоштоваћу и то, јер сматрам да је најважније да на руководећим позицијама у институцијама имамо људе у мандату – истакао је Тегелтија.

Он је констатовао да је непојмљиво да двије најважније безбједносне агенције данас немају своје руководиоце у мандату.

– Мој став, став СНСД-а је да дамо људима мандате, да знамо ко за шта одговара и надам се да ћемо до краја овог мјесеца доћи до договора о расподјели ових политичких функција – изјавио је Тегелтија Срни упутан да прокоментарише изјаву члана Колегијума Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и предсједника СДА Бакира Изетбеговића да СНСД покушава једнострано и без међустраначког договора именовати Србе на позиције.

Говорећи о неизгласавању неповјерења министру спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташи Кошарцу, Тегелтија је рекао да је министар Кошарац дуго у парламенту и да су гласање за његову смјену, као и дискусије о томе, биле веома специфичне.

– Чак и они који су тражили смјену министра Кошарца веома похвално су говорили о његовом раду и мислим да је данашњим гласањем, када није изгласано неповјерење, послата добра порука – да нико никоме не треба да мијења изабране министре уколико нису прекршили закон и уколико нису направили нешто што је неспојиво са послом који обављају – истакао је предсједавајући Савјета министара.

Архива