Додик: Српска уз помоћ Србије и Вучића данас изгледа боље и стабилније

18.06.2020 Актуелно

– Дошли смо да са Вучићем разговарамо управо о овим темама и да се захвалим, као и да рехабилитујемо све наше инфраструктурне пројекте. Имамо у свакој општини Српске један пројекат који финасира Република Србија, и поносни смо на ту сарадњу – нагласио је Додик.

Он је захвалио Србији за помоћ у вријеме пандемије вируса корона.

– Захвални смо предсједнику Вучићу за најинтензивнију подршку Србије од самог постојања Републике Српске – каже Додик.

Додик је поручио да Република Српска у пуном капацитету стоји на страни Србије када је у питању рјешавање статуса Косова и Метохије.

– Србија има подршку Републике Српске у рјешавању проблема Космета. Оно је било готово изгубљено, али видите да се ситуација мијења. Позиција Србије је данас далеко боља, него прије 10 година. И ми имамо велике проблеме у БиХ, сматрамо да се многе ствари требају вратити на почетак, а све то говорим у контексту злоупотребе високих представника и међународног фактора . Увјерен сам да нема потребе за било каквом бојазни нити од било каквих одступања када је ријеч о Космету, све док у дијалогу учествује Вучић – додао је Додик.

Он је истакао да слободно може рећи да је сарадња са Србијом најбоља и најинтензивнија од постојања Републике Српске.

– На данашњем састанку упознали смо предсједника Вучића о стању у БиХ и припремама за изборе, као и функционисању финансијског система у Републици Српској. Ми смо извршили ребаланс буџета и он је стабилан и ликвидан, а томе је у знатној мјери допринијела и помоћ Србије на чему смо веома захвални – истакао је Додик.

Састанку у згради Генералног секретаријата председника Републике присуствали су и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједник Владе Српске Радован Вишковић. Додик је јуче рекао да Вучићу неће бити лако у наредном периоду по питању Косова, али да је увјерен да ће српски предсједник бранити интересе Србије и Срба, ма гдје да живе, на најбољи могући начин.

Додик, Цвијановић и Вишковић данас ће се у Амбасади Русије у Београду састати и са министром иностраних послова Руске Федерације Сергејом Лавровим, који долази у званичну посјету Србији.

Архива