Додик: Стабилна коалиција са ДНС

12.06.2020 Актуелно

– Сарадња СНСД-а и ДНС-а приведена је у оквиру коалиционог споразума којег су потписали када су стварали коалицију и не треба сумњати у даљи коалициони капацитет ове двије партије – рекао је Додик након сједнице Извршног комитета СНСД-а.

Он је поручио да су се делегације СНСД-а и ДНС-а на јучерашњем састанку искључиво бавиле Приједором и да оно што је речено на том састанку и остаје.

– Очигледно је да су општинске организације СНСД-а и ДНС-а у Приједору исцрпиле могућност да координирају и да направе заједничку сарадњу и да је неопходно да оду на изборе и свака од њих провјери на терену међу грађанима и бирачима своју снагу – истакао је Додик.

Додик је нагласио да је договорено да након тога делегације СНСД-а и ДНС-а сједну и покушају направити неки нови амбијент.

Он је рекао да му није познато ко је званични кандидат ДНС-а за министра управе и локалне самоуправе Републике Српске и да није добио тај приједлог.

– Вјерујем, када приједлог дође, да ћемо бити у прилици да то сагледамо заједно са ДНС-ом и нема разлога да СНСД не подржи добар приједлог – нагласио је Додик.

Лидер СНСД-а је рекао да ће ДНС предложити кандидата за министра управе и локалне самоуправе Републике Српске и да то није спорно.

Он је поручио да ће СНСД прихватити њихов приједлог који подразумијева да нема неких законских и других проблема у погледу именовања.

Архива