Додик: Ријешити сва именовања на нивоу БиХ

12.06.2020 Вијести

– Сазнали смо данас да су Бошњаци предложили новог министра безбједности /Селмо Цикотић/. Нисам званично обавијештен, али постоји много проблема јер је кандидат аутор зборника у коме се веома лоше конотира српски народ и оцјењује као агресорски – рекао је Додик новинарима у Бањалуци након сједнице Извршног комитета СНСД-а.

Он је нагласио да СНСД има право да оцјењује политичку и сваку другу подобност кандидата за министра у Савјету министара.

Додик је оцијенио да је ситуација на нивоу БиХ комплексна и да ће бити још тежа.

– Очигледно је да се проблеми из Федерације БиХ пребацују на ниво БиХ и веома су изражени. То блокира многе ствари – навео је Додик.

Говорећи о пакету макроекономске помоћи БиХ који су међународне институције одобриле ради санирања посљедица пандемије вируса корона, Додик је рекао да није довољан и да се њиме не могу ријешити проблеми.

– Они коју покушавају да кажу `помажемо вас` стално нас држе на нивоу запечаћене кризе. Није било фер да се не узму у обзир све потребе и да се БиХ држи заробљеном, јер је чињеница да нам не функционише Централна банка – рекао је Додик.

Он је додао да је Централна банка подложна налозима од, како је рекао, наводних донатора, као и да средства која је БиХ добила нису бесповратна.

– Централна банка је једина банка која није реаговала за вријеме пандемије. Наводни донатори су нас затворили у једној могућности, а то је да се само њима можемо обратити, а не да изађемо на слободно финансијско тржиште – закључио је Додик.

Архива