Додик: Послодавци да што прије доставе документацију

02.06.2020 Актуелно

Добра вијест је што су деблокирана средства ММФ–а, која ће на рачунима Српске бити за два до три дана, а с тим и настављена реализација свих планираних пројеката, истакао је лидер СНСД – а Миолорад Додик.

Власт Српске је формирала три фонда у циљу санације штете проузроковане пандемијом.

– То су компензациони и гарантни фонд који креирамо заједно са ЕБРД и сва средства ММФ-а иду у Компензациони фонд и одатле ће се подмиривати трошкови које смо имали везано за пандемију и за оно што смо уложили у медицински сектор. Трећи је фонд за локалне заједнице, гдје желимо да помогнемо буџетима локалних заједница, како би оне могле да санирају одређену штету – прецизирао је Додик.

На Козари данас и о страначким питањима. СНСД иде са великим амбицијама за градоначелника Приједора, што је важнија стратешка позиција, око које ће бити окупљена коалициона већина. Далибор Павловић, биће кандидат СНСД, поручио је Додик.

– Идемо с великим амбицијама што се тиче кандидата за градоначелника Приједора. То је једна од стратешки важних позиција на којој ћемо инсистирати и окупити већу коалициону већину. Вјерујемо да можемо да имао капацитет да добијемо то мјесто и да Приједор интегришемо у општине које припадајау породици СНСД-а – нагласио је Додик.

Осврнуо се лидер СНСД – а на, како је истакао „пребјега“, који је напустио одборнички клуб ове партије у Приједору.

– Имали смо једног пребјега, али, ево, то је таква корумпирана политичка структура и политички живот подразумијева и такве који то чине. Али СНСД је партија која се никад није дијелила у врху.Из СНСД-а није настала ниједна нова политичка партија у Републици Српској, ни у БиХ. Ми смо поносни на јединство које имамо и спремни смо да, наравно, идемо на изборе са највећим очекивањима – поручио је Додик.

СНСД је поносан на јединство које има и на изборе излазе са највећим очекивањима, поручио је Додик.

Архива