Цвијановић: Веома важно његовање добрих односа са Русијом

18.06.2020 Актуелно

– За Републику Српску су важни разговори са дипломатом свјетског формата какав је Сергеј Лавров. Ово је била прилика да захвалимо Русији и њеним представницима који су бранили позицију Српске и Дејтонски споразум. Захвални смо за њихове досљедне ставове у Савјету безбједности – рекла је предсједница Српске.

Она је истакла да Републику Српску и Русију повезују добри економски односи, сарадња и разумијевање.

– Очекујем да ћемо економску сарадњу још продубити, како бимсо оставрил још више инвестиција и бољу комуникацијску повезаност – рекла је Цвијановић.

Она је навела да се у областима културе и образовања већ реализује много тога, те да постоје многи заједнички пројекти, истичући да је посебно поносна на изградњу српско- руског православног центра у Бањалуци, о чему је разговарано на састанку.

– Министар Лавров нас је обавијестио да у томе учествују и представници руског бизниса, али и институција, и дају допринос изградњи тог центра, који ће нас и духовно везати – нагласила је Цвијановић.

Она је истакла да се Република Српска може ослонити на Русију која ће сигурно спријечити неке нове историјске грешке које би могле да коштају Српску и српски народ.

Архива