Цвијановић: Позитивне пословне поруке привукле стране инвеститоре

17.06.2020 Актуелно

– Када дође један страни инвеститор он може да служи као најбоља порука осталима. Када је Влада Српске подржавала успостављање ове индустријске зоне, знали смо да ће она бити значајна за развој Градишке и додатно запошљавање. Тај циљ је постигнут – рекла је Цвијановић новинарима у Новој Тополи код Градишке.

Она је изразила задовољство што Република Српска и Градишка имају страног инвеститора који има добро искуство са Српском и Српска са њим. – Импресионирана сам оним што видим у овом предузећу. То је један уређен систем и служи на част Градишци, Српској и инвеститору – рекла је Цвијановић.

Према њеним ријечима, Градишка је стигла међу оне локалне заједнице које су слањем позитивних пословних порука успјеле да привуку и привлаче све већи број страних инвеститора. Власник предузећа Франческо Руфоли нагласио је да су пронашли добре услове за инвестирање и захвални су Српској и граду Градишка за помоћ коју су им пружили током успостављања пословања.

Он је нагласио да ова фабрика запошљава 380 радника. Градначелник Градишке Зоран Аџић истакао је да овај град у посљедње три године у Агроиндустријску зону Нова Топола уложио око 7,5 милиона КМ у њено инфраструктурно опремање. – Обезбиједили смо пет милиона КМ сопствених средстава и 2,5 милиона КМ грант средстава. С поносом могу рећи да је ово једна од најуређенијих пословних зона у региону – рекао је Аџић.

Он је додао да су за пословну зону, која се простире на 147 хектара, заинтересоване три велике свјетске компаније.

– Има ли смо несебичну подршку Владе Српске која нас је пратила током градње комплетне инфраструктуре у овој пословној зони – рекао је он.

Он је захвалио власнику свјетске компаније „Калцедонија“ који је изабрао Нову Тополу и Градишку као могућност да инвестира и реализује овај пројекат.

– „Калцедонија“ је овдје уложила око 40 милиона КМ за изградњу објекта и набавку опреме, а запошљава велики број радника што много значи за привредни развој Градишке – закључио је Аџић.

Архива