Цвијановић: Добро је знати да имамо Србију за узданицу

18.06.2020 Актуелно

Након састанка званичника из Републике Српске са предсједником Републике Србије Александром Вучићем, Цвијановић је изјавила новинарима у Београду да је ова посјета наставак сарадње у континуитету с циљем јачања институционалних и свих других веза које постоје између Србије и Српске.

– Пред Србијом, али и пред Републиком Српском у свакој фази развоја постоје нека тешка питања или неке изазовне ситуације, а то је и данас случај. Ми смо хтјели да чујемо и од предсједника Србије каква је ситуација и какве су намјере у вези са будућим разговорима и преговорима који се најављују, али и да захвалимо за све што је Србија под његовим руководством и уз подршку Владе Србије обезбиједила за Републику Српску, показујући на тај начин бригу и према становништву и према свом народу и према Републици Српској – истакла је предсједница Српске.

Она је нагласила да Србија тиме показује да Српску ставља високо на листу приоритета којима се бави.

– Ми смо због тога веома захвални, јер смо увијек жељели да се наши односи развијају на тај начин и на то смо чекали много година. Данашњи односи и сарадња потврђује какав у ствари треба да буде однос Србије и Српске – констатовала је Цвијановић.

Она је додала да је на састанку било ријечи и о неколико важних економских тема, улагањима и инвестицијама у области енергетике која ће да иду убрзаним корацима напријед, јер су се створиле претпоставке да се коначно уђе у реализацију великих пројеката.

Архива