Ћорић: СНСД у наредних 10 дана преузима одговорност у градској власти

09.06.2020 Актуелно

– С обзиром на то да је СНСД носилац ових активности на локалном нивоу и креатор споразума са градоначелником Мићом Мићићем, ми ћемо преузети своју одговорност и улогу у свим процесима на локалном нивоу, а разумно је да се сједница Скупштине града одржи најдуже за 10 дана – навео је Ћорић.

Он је најавио да ће на тој сједници бити примијењен дио споразума који се односи на смјену предсједника Скупштине града и замјеника градоначелника, не откривајући имена нових функционера.

– Биће то људи из СНСД који ће својим знањем и компетенцијама моћи да, у политичком смислу, понуде нешто ново у Бијељини, јер од нас се очекује да уласком у локалну власт промијенимо многе ствари које нису биле задовољавајуће и нису најбоље оцијењене од грађана и привреде – истакао је Ћорић.

С обзиром на то да је од 31 одборника у бијељинској скупштини више од половине промијенило странке у односу на оне са којима су освојили мандате, још се не зна број оних који ће убудуће чинити скупштинску већину у граду.

– Очекујемо стабилну скупштинску већину, која обезбјеђује и стабилну политичку ситуацију у граду и могућност да се исправе неправилности да некомпетентни људи буду именовани на неке позиције због условљавања одређених политичких структура – рекао је Ћорић.

Као један од будућих захтјева СНСД навео је ревизију пословања градских предузећа и установа у Бијељини.

– Желимо да имамо полазну основу, да видимо са чим стартујемо и да дамо задатак свим будућим управама и руководствима установа у предузећа да у року од шест мјесеци задовоље захтјеве који се поставе пред њих и постигну адекватне резултате, а сви који то не могну да испуне неће моћи да остану на тим позицијама, без обзира из које политичке странке долазе – истакао је Ћорић.

Према његовим ријечима, СНСД ће радити и на томе да млади људи са најбољим просјецима са факултета добију прилику и постану носиоци одређених функција на локалном нивоу, оцјењујући да ће бити довољно простора за све добро образоване у стручне људе.

Предсједник локалног одбора СНСД оцјењује да ће снага ове странке бити у пуном капацитету видљива у Бијељини тек након локалних избора, али наводи да споразум са Мићићем омогућава и промјене по дубини локалне власти.

– Видјећемо којом ће динамиком то услиједити, јер настојаћемо да се не прави штета за град и да се не улази у судске процесе, а да се промијене неки људи на одређеним позицијама који нису добро радили свој посао – рекао је Ћорић.

Погодност која би обрадовала све грађане Бијељине је да измијењена локална власт коначно омогући појефтињење воде из градског водовода, која је сада међу најскупљим у региону.

– Радимо на томе да се дио кредита који је остао као обавеза предузећа „Водовод и канализација“ у Бијељини пренесе на Владу Републике Српске, што би омогућило да се размишља и о смањењу цијене воде – рекао је Ћорић.

Архива