Жунић: Миладин Станић добио подстицаје, али Станивуковић то не помиње

07.05.2020 Актуелно

Агенција за аграрна плаћања Запањен још једним Станивуковићевим инцидентом, његов колега из Народне скупштине Републике Српске и шеф посланичког клуба СНСД-а Игор Жунић, оштро реагује.

– Он је политичка карикатура. Све је стекао на грбачи народа. Огромно богатство је стекао непотизмом, тачније његов отац је богатство стекао политичким средствима и он црпи то богатство не радећи ништа у животу – рекао је Жунић за РТРС.

Жунић каже да породица Додик има право да се неометано бави послом у којем је дуже од 50 година. Станивуковићу спочитава дрскост упада на туђу имовину, прављење представа од свега и свачега, најзад и политичку недосљедност.

– Кроз подстицај за пољопривредну производњу и набавку пољопривредне механизације господин Миладин Станић је добио три пута више подстицаја од Републике Српске од породице Додик, али нормално, то Станивуковић не помиње – изјавио је он.

Фирма „Биспром“, која је у власништву Миладина Станића, шефа Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске, добила је подстицаје Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске.

Претходних дана, опозициони посланици критиковали су Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске због чињенице да су подстицаје добиле фирме које су у власништву или сувласништву чланова СНСД-а, али им није засметало што су исте добиле и фирме које су у власништву опозиционих посланика.

Архива