Влада Српске сматра да су се стекле околности за укидање ванредног стања

20.05.2020 Вијести

Обраћајући се на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске током скупштинске расправе о приједлогу одлуке за укидање ванредног стања у Републици Српској, Вишковић је навео да је овај приједлог упућен сходно дневном показатељу омјера броја тестираних и броја лица са позитивним резултатом тестирања који је стабилан, при чему није дошло до презасићења капацитета здравственог система у Српској.

– Како се биљежи линеаран раст броја заражених лица сматрамо оправданим увођење приступа који ће нас постепено враћати у нормалу – истакао је Вишковић.

Он је рекао да то подразумијева враћање ранијим активностима уз придржавање мјера физичке дистанце и интензивним спровођењем мјера респираторне хигијене и дезинфекције, те континуирано епидемиолошко праћење и надзор над спровођењем мјера, других закона и аката.

– Нажалост, ми се не враћамо у потпуно нормално стање након ванредног стања, већ ће на снази остати ванредна ситуација. Зато је потребно да грађани Српске и даље носе заштитне маске, те да се у континуитету и даље врши дезинфекција приликом уласка у објекте и на тај начин спријечићемо нежељено ширење заразе – појаснио је премијер Вишковић

Архива