Вишковић: Ванредно стање је било потребно

21.05.2020 Актуелно

– Не бих желио да ову тачку дневног реда завршимо, а да оде погрешна порука према грађанима како смо, према мишљењу посланика ПДП-а Игора Црнатка и ове партије, могли проћи без ванредног стања. Овакво стање је требало Српској – рекао је Вишковић у Народној скупштини Републике Српске.

Он је подсјетио да Влада и Министарство здравља Републике Српске нису могли помоћи финансијски здравствени сектор без одређених корекција и одлука.

– Нисмо могли, без Фонда солидарности, исплатити доприносе за март и плате, нисмо могли здравственом сектору дати 100 милиона КМ у посљедња два мјесеца јер буџетом није било планирано. Могли смо то урадити доношењем 19 уредби са законском снагом, што је било значајно и за помоћ привреди – навео је Вишковић.

Реагујући на тврдње шефа Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Миладина Станића да „не зна шта прича“, Вишковић је рекао да је Станић имао огромну корист од робних резерви.

– Држали сте пшеницу и кукуруз у робним резервама, па сте у вријеме потражње продавали, а након жетве намиривали све. Можда сте се тако и обогатили, али знате како се у народу каже, немојте ме само питати како сам зарадио први милион, а за све остало ћу поднијети извјештај – рекао је Вишковић.

Архива