Вишковић одговорио: Станић искористио муку народа, Вукановић да објасни 40.000 КМ

20.05.2020 Актуелно

– Поносан сам и као човјек и као премијер што смо успјели исконтролисати овај вирус – рекао је Вишковић одговарајући на критике опозиционих посланика, поручивши да је спреман да одговори на сваку оптужбу опозиције за дјеловање Владе током пандемије вируса корона.

Опозициони посланици Небојша Вукановић и Миладин Станић ометали су говор премијера, због чега их је и предсједник НСРС Недељко Чубриловић упозоравао.

– Све што сам се ја као предсједник Владе окористио у овом ванредном стању спреман сам да дам за лијечење мене и моје породице. Господине Станићу, немојте да причате глупости. Ви сте се окористили о муку овог народа и стекли богатство. Сви који имају неке оптужбе против мене, молим вас да поднесете пријаве већ данас. Спреман сам да одговарам пред истражним органима и пред грађанима. Али, господине Вукановићу, прије него што ја нешто будем објашњавао на суду, замолио бих вас и суд да објасните оних 40.000 КМ које сте носали по Београду – рекао је Вишковић.

Одговарајући на оптужбе у вези покретне болнице, Вишковић је рекао да у Српској нема афера попут оне са респираторима у Федерацији БиХ.

– Оно што је у Федерацији БиХ под истрагом те респираторе сам имао на столу као понуду прије ФБиХ. Нисмо узели у Републици Српској, а знате зашто, не зато јер је премијер паметан или неко од нас. За све један респиратор који је набавила Српска и које је платила сагласност је давао господин Пеђа Ковачевић начелник Клинике за интезивну његу Универзитетско клиниког центра Српске – рекао је премијер Српске.

Архива