Вишковић: Доприносити унапређењу медијске културе у Српској

02.05.2020 Актуелно

– Влада Републике Српске цијени велики значај и допринос медија у новонасталој ситуацију изазваној појавом новог вируса корона, те је од кључне важности тачно и правовремено информисање наших грађана с циљем заштите живота и здравља сваког појединца – истакао је Вишковић у честитки.

Вишковић је нагласио да медије у Републици Српској сматра важним партнерима, посебно у измијењеним условима живота и превазилажењу изазова које је пред друштво ставила појава вируса корона.

Он је рекао да ће Влада Републике Српске наставити да подржава професионално, објективно и непристрасно извјештавање свих медија и право на слободу изражавања као важног стуба сваког демократског друштва, те да остаје опредијељена за унапређење амбијента за рад медија.

– Транспарентност, уз коришћење предности савремене технологије, остаје приоритет у раду Владе Републике Српске – истакао је Вишковић.

Вишковић је напоменуо да је Влада Републике Српске, у складу са новонасталом ситуацијом изазваном појавом новог вируса корона, омогућила онлајн пренос свих конференција за медије из Владе Српске које су јавности доступане путем званичних платформи и друштевних налога Владе.

Он је изразио захвалност свим медијским радницима који свакодневно, одговорно и предано обављају свој посао како би грађани добили тачне и важне информције. 

Архива