Ковачевић: СДС отворено показао да Српска од њих не може очекивати ништа

14.05.2020 Актуелно

Ковачевић је констатовао да је при томе потпуно јадно и лицемјерно да се посланик СДС-а Драган Мектић усудио такав скандалозан и сраман потез оправдавати позивањем на закључке Народне скупштине Републике Српске.

– Подсјећам јавност да је Народна скупштина Републике Српске послије крајње негативне одлуке Уставног суда БиХ донесене прегласавањем српских, а уз помоћ страних судија о одузимању огромне количне пољопривредног земљишта и великог дијела територије Републике Српске усвојила закључке да представници Српске у заједничким институцијама БиХ неће учествовати у доношењу одлука на нивоу БиХ док не дођемо у ситуацију да стране судије оду из земље – навео је Ковачевић.

Он је подсјетио да је Драган Мектић, када је Народна скупштина усвојила те закључке, рекао да га они уопште не занимају, као ни шта и како одлучује парламент Републике Српске, те је учествовао у доношењу свих одлука које су биле против интереса Српске.

– Данас, када смо дошли у ситуацију да рјешавамо проблем због којег су ти закључци и усвојени, посланик СДС-а Драган Мектић се јадно и потпуно лицемјерно позива на њих и учествује у рушењу закона којим би коначно стране судије отишле из БиХ – нагласио је портпарол СНСД-а.

Ковачевић је рекао да се овим данашњим потезом СДС потпуно разоткрио као амбасадор и представник оних снага који желе нестанак Републике Српске и који јој желе све лоше.

– Овим данас су се коначно потпуно разоткрили и дефинитивно показали да грађани Српске и Република Српска од њих не могу очекивати апсолутно више ништа – закључио је Ковачевић.

Архива