Ковачевић: СДС амбасадор снага које желе нестанак Српске

17.05.2020 Актуелно

– Када је Уставни суд БиХ донио срамну пресуду о пољпоривредном земљишту, односно да се Српској одузме значајан дио територије који би био као површина општина Зворник, Модрича и Угљевик, Народна скупштина је усвојила закључке у којима је наведено да представници Српске у заједничким институцијама не треба да учествују у доношењу било каквих одлука док стране судије не оду из овог суда – истакао је Ковачевић, гостујући у Дневнику 1.

Он је нагласио да је тада Мектић рекао да га ово не обавезује и не занима шта каже Народна скупштина и активно наставио да раду у парламенту БиХ и био предлагач рјешења које су биле на нашу штету, али и гласао за штетне одлуке. Мектић је сада, према ријечима Ковачевића, омогућио Бошњацима да прегласају Србе и Хрвате и да из Уставноправне комисије оде порука да наведени закон није усклађен са Уставом, иако је у потпуности усклађен.

– СДС се на овај начин у потпуности разоткрио као амбасадор и представник снага које желе нестанак Републике Српске, јер стране судије у Уставном суду БиХ имају само један циљ, а то је да полако укину Републику Српску. Сви који гласају да ове судије остану не желе Републику Српску – категоричан је Ковачевић.

Он је рекао да не очекује подршку ПДП-а и СДС-а за било шта што је добро за Српску, па тако ни за питање које се тиче Уставног суда БиХ. Очекује, додао је, „да ће наставити са срамном политиком и да желе да заврше посао са Централном изборном комисијом БиХ гдје су изабрали своја два члана, умјесто неутралних експерата из области изборног права“.

– Наставиће са избором партијских послушника који немају везе са изборним законодавством како би дошли у позицију да лажирају резултате избора и да се на тај начин покушају приближити повјерењу које СНСД ужива код грађана Српске – каже Ковачевић.

Он је подсјетио да је СНСД јак зато што му повјерење дају грађани Републике Српске.

– СНСД-у су грађани увијек на првом мјесту што ће остати и у наредном периоду у Сарајеву или било којој другој адреси. СНСД ће наставити да ради оно што је једно битно, а то је брига за Српску и све грађане – закључио је Ковачевић.

Архива