У Српској 6. маја полицијски час од 15.00

05.05.2020 Актуелно

– Такође, од сутра рукавице више неће бити обавезне на јавним просторима, само у затвореним јавним објектима. Ношере маске је обавезно – рекао је предсједник Владе Српске Радован Вишковић.

Навео је да од 11.маја могу почети са радом, уз поштивање прописаних мјера, фризерски и козметички салони, кафићи, роштиљнице, јавни превоз лица на подручним и републичикм аутобуским линијама, установе предшколског образовања, приватне стоматолошке ординација, фитнес-центри, ауто-школе, ресторани, приређивачи игара на срећу и теретане на отвореном.

Вишковић каже да је Штаб донио и одлуку да 18 респиратора буде подијељено здравственим установама у Републици Српској и да у Ђачки дом у Добоју буду смјештена лица која су позитивна на вирус корона у добојској регији.

Он је нагласио да су задужени Министарство трговине и туризма да са угоститељима и Министарство привреде да са Занатско-предузетничком комором и Институтом за јавно здравство организују састанке на којима ће бити појашњење процедуре које ће се односити на почетак рада различитих субјеката.

– На све наше мјере сагласност је дала струка. Нисмо ништа урадили мимо струке, иако је тачно да је у претходних пар дана било више обољелих од вируса корона, али то су била тренутна жаришта у домовима за стара лица. Међутим, из данашњег извјештаја је видљиво да је смањен број обољелих – рекао је Вишковић

Архива