СНСД упутио захтјев Уставном суду БиХ за оцјену одлуке ЦИК-а

26.05.2020 Актуелно

– У потпуности смо увјерени да смо Уставном суду упутили ваљану аргументацију да је та одлука донесена у супротности са важећим законима. Очекујемо да ће захтјев бити разматран на првој сједници Уставног суда и да ће то бити ријешено у најкраћем могућем року. Знамо какав је Уставни суд БиХ, а ово је још један од тестова да ли живимо и иоле пристојном друштву или у потпуном циркусу од земље која се зове БиХ – рекао је Ковачевић.

Појаснио је да је ЦИК имао могућност да изборе одгоди у одређеној изборној јединици, и то максимално за 30 дана.

– Уколико је датум избора био споран, онда су могли да помјере изборе седам дана раније, а никако послије као што су урадили. Очекујемо да ће Уставни суд прихватити наше аргументе и да ће ова одлука ЦИК-а бити поништена, те да ће почети да се урушава комплетна спирала незаконитости у вези са ЦИК-ом која је започела оног дана када су на потпуно нелегитиман и нелегалан начин, кршећи законе, изабрани чланови ЦИК-а – истакао је Ковачевић.

Ковачевић је поручио да је СНСД у потпуности спреман за изборе, те да инсистира да они буду одржани у законском року 4. октобра.

– СНСД је спреман да поново оствари побједу и да наставимо заједно са нашим грађанима да развијамо све локалне заједнице у Српској – рекао је Ковачевић.

Архива