СНСД нема разлога за одгађање избора

21.05.2020 Актуелно

Додик је навео да су грађани Српске свјесни како каже издајничког потенцијала СДС-а и ПДП-а, странака које су пристале на ревизију историје и у Представничког дому Парламентарне скупштине БиХ подржале Резолуцију о поштовању жртава усташког режима којом се Бошњаци сматрају страдалницима у Другом свјетском рату, а нигдје се не спомињу српске жртве из Јасеновца.

– Влада Српске има подршку двотрећинске већине у Народној скупштини, а међу опозицијом има неколико галамџија који праве перформансе, а што живот није. Живот носи у себи озбиљност коју треба показати у вођењу државе и ми то показујемо – истакао је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Нагласио је да ова странка сарађује са онима који су усмјерени на базичну идеју, а то је Република Српска.

– Многи из СДС-а нису задовољни политиком коју води њихов лидер Мирко Шаровић – навео је Додик, те подсјетио на бивше чланове ове странке из Добоја, али и градоначелника Бијељине Мићу Мићића. Каже да ће сутра имати састанак са Мићом Мићићем, који је показао отпор од како истиче издајничке политике СДС-а.

– Сматрао да треба да се укључи и бори за стабилност Републике Српске и за Бијељину. Његова политика се приближила ономе за шта се ми залажемо и договорићемо аранжман који подразумијева заједничко учешће на изборима – најавио је Додик. Он је рекао да СДС, као партија која је створила Републику Српску и у којој има коректних и поштених људи који су патриоте, не заслужује да оде на гробље историје.

– Шаровић је злоупотријебио СДС. Његовим спекулацијама, СДС издаје Српску до темеља, разграђује и онемогућује њену будућност – нагласио је Додик.

Истакао је да СНСД нема разлога за одгађање избора, за које је обезбијеђен новац, али да су проблем нелегално изабрани чланови Централне изборне комисије.

Архива