Извршни комитет СНСД-а са представницима изборних јединица седам и девет

27.05.2020 Актуелно

Након Фоче, сједница Извршног комитета је одржана и са руководствима општинских одбора из Изборне јединице 7, у Зворнику.

Од инвестиција у развој локалних заједница неће се одустати, 100 милиона марака намијењено је за реконструкцију и санацију магистралних путева у Српској. Ускоро, почетак изградње хидроелектране Бук Бијела, капиталног пројекта на који се чека дуже од 40 година.

– Обавијестили смо активисте и начелника Фоче да је Влада Србије прије десетак дана прихватила заједничко учешће у реализацији пројекта Бук Бијела и да очекујемо веома брзу операционализацију.

Пандемија није оправдање, али из познатих разлога кинески партнери нису ту. Чим се стабилизује, идемо даље – рекао је предсједник СНСД Милорад Додик.

Са Владом Србије договорен је и модалитет сарадње, а уз Бук Бијелу и низ других пројеката у Старој и Источној Херцеговини.

– Ово је регија која у овом моменту има највеће инвестиције, Дабар, Бук Бијела, фабрика цијеви у Фочи, Бистрица. Ова регија има пажњу Владе, као никада до сада – рекао је потпредсједник СНСД Радован Вишковић.

И састанак са активистима СНСД-а и начелницима општина Зворничке регије искориштен је за анализу стања и посљедица насталих због пандемије вируса корона. 

-Обавезу коју смо преузели за ову изборну јединицу, ми ћемо са начелницима договорити и испоштовати – рекао је Вишковић и додао да ће заједно са начелницима бити реализовани сви пројекти који иду на добробит грађана који живе на овим просторима – рекао је потпредсједник СНСД Радован Вишковић.

СНСД је за предстојеће локалне изборе високо поставио циљеве, а потпредсједница ове странке Жељка цвијановић оцјењује да јесу достижни.

– У суштини, остаћемо дефинитивно побједничка партија и очекујемо од коалиционих партнера да апсолутно учествују у дефинисаним коалиционим политикама – поручила је потпредсједница СНСД Жељка Цвијановић.

У зворничкој регији СНСД очекује још боље од традиционално добрих резултата, очекујући да ће грађани препознати ефекте досадашњег рада и улагања и локалних заједница и институција Српске.

Архива