Тегелтија честитао Дан побједе над фашизмом и Дан Европе

08.05.2020 Актуелно

– Поводом 9. маја – Дана побједе над фашизмом и Дана Европе, у име Савјета министара и своје име, свим грађанима честитам овај велики празник. Девети мај је дан када се са великим пијететом присјећамо хероја антифашистичке борбе који су дали своје животе за слободу свих нас. Њихови подвизи омогућили су потоњим генерацијама да своју будућност граде на истинским вриједностима слободе, једнакости и толеранције – наводи се у честитки Тегелтије.

Он је рекао да је антифашизам успио да мобилише и уједини снаге немјерљивог опсега и од глобалне пријетње спаси цијелу цивилизацију те нагласио да жртве антифашистичке борбе никада не смију бити заборављене, а, како наводи, афирмација и његовање антифашистичких вриједности слободе и човјечности морају бити трајни!

– На темељима антифашистичке побједе 9. маја настала је идеја о уједињеној Европи и зато за нас тај датум има посебну важност. Босна и Херцеговина дио је европског културног и историјског насљеђа и наша будућност лежи у заједници европских земаља. Поштовани грађани, још једном вам честитам 9. мај – Дан побједе над фашизмом и Дан Европе – стоји у Тегелтијиној честитки.

Архива